Podravka najavila provedbu programa zbrinjavanja radnika

Bez autora
Jan 21 2013

Uprava Podravke najavila je provedbu programa zbrinjavanja radnika u Grupi Podravka koji uključuje isplatu stimulativnih iznosa otpremnine od 3000 kuna za svaku godinu radnog staža u društvima Grupe Podravka. Iz koprivničke prehrambene tvrtke napominju kako je ova odluka nastavak procesa reorganizacije u kompaniji s ciljem optimizacije troškova i povećanja učinkovitosti poslovanja te održivosti radnih mjesta i dugoročne konkurentnosti Podravke na domaćem i stranim tržištima. Ne navode koliko bi radnika moglo biti obuhvaćeno programom zbrinjavanja. Podravka se nalazi na prekretnici kada su za osiguranje dugoročnog i održivog rasta nužne promjene. Da bi se osigurao dugoročan i održiv rast tvrtke, mora se osigurati održiva radna mjesta te povećati efikasnost uz smanjenje troškova poslovanja. Restrukturiranje Podravke odvijat će se u nekoliko ciklusa, a nakon što je prije nekoliko godina restrukturiranje započeto pa zaustavljeno, ovo je početak prvog ciklusa restrukturiranja koji je nužan i kvalitetno osmišljen korak, a sve u cilju jačanja kompanije u odnosu na konkurenciju na sve zahtjevnijim tržištima, kako domaćem tako i stranim.

Podravka najavila provedbu programa zbrinjavanja radnikaUprava Podravke najavila je provedbu programa zbrinjavanja radnika u Grupi Podravka koji uključuje isplatu stimulativnih iznosa otpremnine od 3000 kuna za svaku godinu radnog staža u društvima Grupe Podravka.

Iz koprivničke prehrambene tvrtke napominju kako je ova odluka nastavak procesa reorganizacije u kompaniji s ciljem optimizacije troškova i povećanja učinkovitosti poslovanja te održivosti radnih mjesta i dugoročne konkurentnosti Podravke na domaćem i stranim tržištima. Ne navode koliko bi radnika moglo biti obuhvaćeno programom zbrinjavanja.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić kazao je kako se Podravka nalazi na prekretnici kada su za osiguranje dugoročnog i održivog rasta nužne promjene. Da bismo osigurali dugoročan i održiv rast tvrtke, moramo osigurati održiva radna mjesta te povećati efikasnost uz smanjenje troškova poslovanja, kaže Mršić.

Restrukturiranje Podravke odvijat će se u nekoliko ciklusa, a nakon što je prije nekoliko godina restrukturiranje započeto pa zaustavljeno, ovo je početak prvog ciklusa restrukturiranja koji je nužan i kvalitetno osmišljen korak, a sve u cilju jačanja kompanije u odnosu na konkurenciju na sve zahtjevnijim tržištima, kako domaćem tako i stranim, navode iz Podravke.

Inače, programe zbrinjavanja putem isplate stimulativnih otpremnina tijekom rujna i studenog prošle godine prihvatilo je 300-tinjak radnika Podravke.

Grupa Podravka zapošljava oko 6200 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik